Waarom naar de trimsalon?


Vrijwel elke hond is een regelmatig bezoek aan de trimsalon aan te raden, ook kruisingen en kortharige honden kunnen flink verharen! Zelfs in de winter kan uw hond getrimd worden, bedenk echter dat uw hond meer last heeft van een lange natte vacht waar veel viezigheid in blijft hangen dan van een wat kortere vacht en kou.

Hoe vaak naar de trimsalon?


Hoe vaak uw hond naar de trimsalon moet is afhankelijk van de vacht, om u toch een indicatie te geven kunt u proberen richtlijnen aanhouden

Poedelvachten 4-8 maal per jaar

Ruwharige vachten 2-4 maal per jaar

Spaniëlvachten 4-6 maal per jaar.

Wat gebeurt er in de trimsalon?


Wanneer u uw hond komt brengen bespreek ik met u wat voor behandeling uw hond krijgt, als het de eerste keer is noteer ik ook een aantal gegevens van u. Daarna neemt u afscheid van de hond, doe dit zo vlug mogelijk, hoe langer u blijft knuffelen hoe moeilijker het voor de hond wordt!


Plukken:


De plukrijpe(!) bovenvacht wordt er met de hand helemaal uitgeplukt, dit doet geen pijn bij uw hond, het kan zelfs een verlichting zijn dat hij zijn oude vacht kwijt is. Dit gebeurt bij de meeste plukhonden elke 6 maanden.

Strippen:


Een ander optie is strippen, hierbij wordt de helft van de bovenvacht er met de hand uit geplukt, dit gebeurt om de 3 á 4 maanden. Het voordeel van strippen is dat de hond er verzorgder uit blijft zien en er niet ‘kaalgeplukt’ uitziet. Ook bij honden die weinig ondervacht hebben is strippen een goed alternatief voor plukken.

Natrimmen:


Voor een nog mooier resultaat kunt u uw hond ook nog laten natrimmen, na enkele weken ziet de vacht er wat rommelig uit omdat het haar weer gaat groeien. Na de natrim ziet uw hond er weer helemaal picobello uit! Een plukhond kan voor de behandeling beter niet gewassen worden, de vacht wordt daar heel zacht van en is zo moeilijker te plukken, ook na de behandeling kan de hond beter niet gewassen worden. Als u de hond toch gewassen wilt hebben kunt u het beste minimaal 3 weken wachten om dit te (laten) doen.

Knippen/scheren/effileren:


Uw hond wordt eerst goed doorgeborsteld en/of ontklit. Wanneer u dit thuis al doet scheelt dat een hoop ellende voor trimster en hond, de hond zal gewend zijn aan het borstelen en raakt niet gestrest.

Daarna gaat uw hond in bad en wordt met een op de vacht afgestemde shampoo gewassen, deze shampoo zorgt dat de vacht schoon wordt maar tast de natuurlijke vetlaag van de huid niet aan zoals mensenshampoo. 

Uw hond wordt droog geföhnd en wordt vervolgens in model geschoren en/of geknipt. Na de behandeling krijgt uw hond nog een lekker luchtje !!

Borstelbeurt:


Uiteraard is uw hond ook welkom voor alleen een goede borstelbeurt. Aangezien sommige hondenbezitters het moeilijk vinden de hond GOED te borstelen, wat kan leiden tot een flink vervilte hond. Laat het niet zover komen dat de hond niet meer uit de klit kan worden gehaald! Kom dus op tijd naar de trimsalon voor een borstelbeurt. Voor gratis advies over het borstelen en kammen van uw hond kunt u bij mij ook terecht.


Trimbeurt:


.Bij een volledige trimbeurt is altijd het schoonmaken/uitplukken van de oren, knippen van nagels, scheren van de liezen. verwijderen van teken. Wanneer u uw hond op komt halen kan hij/zij zich wat raar gedragen, dit komt omdat uw hond nog even moet wennen aan zijn nieuwe kapsel. Doordat de oren zijn uitgeplukt kunnen ze ook wat met hun kop schudden, dit kan verder geen kwaad, het mag echter niet langer dan een dag aanhouden.En u vergeet natuurlijk niet tegen uw hond te vertellen hoe mooi hij/zij wel niet geworden is!

De Pup:


Met uw pup kunt u ook in de trimsalon terecht, zeker als u een trimras heeft, is het erg handig om uw hond op jonge leeftijd (voordat uw hond 3 maanden oud is) al kennis te laten maken met de trimsalon. Bij zo’n puppy-behandeling laat ik uw pup kennis maken met de materialen en de tafel..


Ten slotte wil ik u nog even vertellen dat een gediplomeerd hondentrimmer meer is dan alleen een hondenkapper! Ik heb hiervoor een opleiding gevolgd en ben gediplomeerd daarnaast,volg ik nog meer gespecialiseerde opleidingen om uw geliefde huisdier de verzorging te geven die zij verdienen!!

Een gediplomeerd hondentrimmer zal dan ook niet aarzelen om, indien nodig, een hond door te sturen naar de dierenarts. Ook zal een gediplomeerd hondentrimmer nooit met een verdoving werken! Uw huisdier onze zorg!

WEETJES,


Een paar meest gestelden vragen.

 • Wanneer mag een hond voor het eerst naar een trimsalon
  Als een puppy 12 weken is mag hij komen wennen in de trimsalon.

 • Waarom zou ik een pup zo jong al laten trimmen hij heeft nog niet zo'n lang haar?
  Voor jonge puppy's is het goed om te wennen aan de dingen die er in een trimsalon gebeuren zoals nagels knippen in de oren kijken wassen, föhnen.

 • Als ik de hond breng moet ik er dan bij blijven?
  U brengt de hond en we spreken af wat we aan de hond gaan doen, dan gaat u weer naar huis en als de hond bijna klaar is bellen we op, en kunt u hem komen halen.

 • Mijn hond is loops mag zij dan toch komen?
  Ja ook loopse teven kunnen gewoon getrimd worden, wel is het fijn als u verteld dat uw hond loops is.

 • Mijn hond heeft vlooien mag hij dan nog komen?
  Ja zeker, wij kunnen de vlooien verwijderen en u advies geven onder de verdere behandeling, wel stellen wij het erg oprijs als u even meld dat u hond vlooien heeft.

 • Wat moet ik meenemen naar de trimsalon als ik voor de 1e keer kom?
  De hond!! en een riem. Wij vragen u adres en telefoonnr. eventueel een mobiel nummer, ook willen we de geboortedatum van uw hond weten.

 • Mijn hond heeft om 9:00 een afspraak mag hij s'morgens nog eten?
  Ja maar slim is het om heel vroeg te voeren of de helft en dan na het trimmen de rest.

 • Wat kost het om een hond te trimmen?
  Dit is erg afhankelijk van het ras en of de hond wel of niet in de klit zit 

Wilt U graag een afspraak maken via onze website of bel het 06 nummer.


Gelieve het formulier hieronder invullen om toegevoegd te worden aan onze klantenlijst.

This site uses Google reCAPTCHA technology to fight spam. Your use of reCAPTCHA is subject to Google's Privacy Policy and Terms of Service.

Bedankt! Uw gegevens zijn succesvol ingevoerd, we nemen spoedig contact met u op. Mocht dit niet binnen 24 uur zijn. Neem dan a.u.b. telefonisch contact.

Ingeschreven: KvK50661299

0